Alle artikelen

Bescherm letselschadeslachtoffers tegen malafide praktijken

15 april 2024

Puzzel_leggen

Centramed steunt de aanpak om letselschadeslachtoffers te beschermen tegen ondeskundige partijen in de markt en onderschrijft dit manifest:

Letselschadeslachtoffers moeten beschermd worden tegen malafide praktijken en belangenbehartigers met onvoldoende kennis van zaken. Alleen gereguleerde organisaties zouden slachtoffers moeten kunnen begeleiden. Dat stellen twaalf organisaties die allen werkzaam zijn in de letselschade-sector in een gezamenlijk manifest. De ondertekenaars vinden het zorgelijk dat het aantal ongereguleerde partijen in de sector de laatste jaren toeneemt. Dat beeld werd in zowel het Algemeen Dagblad als door de NOS geschetst. Slachtoffers die in handen vallen van malafide of onvoldoende deskundige partijen, dreigen daarmee extra gedupeerd te raken. Volgens de organisaties moeten letselschadeslachtoffers die per definitie onverwacht en vaak eenmalig in deze situatie terecht komen, er op kunnen rekenen dat ze in alle gevallen worden bijgestaan door belangenbehartigers die deskundig zijn, een transparante kostenstructuur hebben en zich toetsbaar opstellen.

Wanneer een slachtoffer letsel heeft opgelopen na bijvoorbeeld een ongeval, komt er ontzettend veel op het slachtoffer af. De eerste zorg gaat uiteraard uit naar de gezondheid en herstel. Daarnaast maakt het slachtoffer misschien extra kosten of loopt inkomsten mis. Een deskundige belangenbehartiger helpt met praktische adviezen en concrete en juridische hulp bij het verhalen van letselschade.

Lees ook onze eerdere berichtgeving over dit onderwerp.

Andere artikelen