Zo werkt Centramed

Zodra de zorginstelling een claim heeft ingediend, staan onze deskundige en ervaren personenschadespecialisten voor u klaar. Zij nemen u het hele proces uit handen, houden u op de hoogte en nemen essentiële besluiten samen met u. Ze onderhouden contact met de betrokken partijen, raadplegen (medisch) deskundigen en verzamelen en beoordelen de relevante informatie.

Helder en transparant

Het traject begint zodra wij een aansprakelijkstelling van een zorgprofessional ontvangen die bij één van onze leden werkt.

Lees meer

Uitwisselen relevante gegevens

Onze mensen werken actief samen met alle partijen die bij een claim als gevolg van medisch onzorgvuldig handelen betrokken zijn.

Lees meer

Uitwisselen relevante gegevens II

Wilt u grote bestanden, medische informatie of overige informatie veilig digitaal met ons delen? Dan kan dit via de onderstaande knop.

Lees meer
Zivver

Onderbouwd standpunt binnen drie maanden

Centramed neemt in principe binnen drie maanden na ontvangst van de aansprakelijkstelling een standpunt in.

Lees meer

Duidelijkheid over uitkomst en vergoeding van kosten

Wij geven schriftelijk en gemotiveerd aan bij de patiënt óf en welk deel van de aansprakelijkstelling wordt erkend, wat om welke reden is afgewezen en wat eventueel nog meer onderzoek nodig heeft.

Lees meer

Externe deskundigheid inschakelen

Ons team van personenschadespecialisten heeft jarenlange ervaring met claims als gevolg van medisch onzorgvuldig handelen.

Lees meer

Voortvarend tot stand brengen deskundigenonderzoek

De betrokken partijen communiceren open en voortvarend over de totstandkoming van een medisch deskundigenonderzoek in gezamenlijk overleg.

Gezamenlijk deskundigenonderzoek aanvragen

In sommige gevallen blijft er een verschil van inzicht op medisch gebied.

Lees meer

Wij werken zonder winstoogmerk.

Omdat wij commerciële doelen niet passend vinden in ons werk: medische aansprakelijkheid gaat altijd over mensen. Door ons werk met elkaar goed te doen hopen we dat alle betrokkenen bij een medisch incident de draad weer kunnen oppakken.

Aansluiten bij Centramed
Man in park bij boom

Centramed biedt diverse verzekeringen. De basis van een lidmaatschap wordt gevormd door de aansprakelijkheidsverzekering. De Verzekeringskaart geeft een samenvatting van de polisvoorwaarden.

Hebt u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. De afdeling Relatiebeheer staat voor u klaar via telefoonnummer: 070 – 301 70 70. Wilt u liever dat wij contact met u opnemen? Stuur dan een e-mail naar relatiebeheer@centramed.nl en wij bellen u terug.


Wij zijn een onderlinge waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk.