Alle artikelen

Centramed steunt aanpak ondeskundige belangenbehartigers

10 april 2024

Beschermen_patiënt

Op 8 april 2024 publiceerde het AD een artikel over kwalijke praktijken bij belangenbehartigers. Ook Radio1 heeft er een item aan gewijd en de NOS heeft aandacht besteed aan dit onderwerp. Centramed steunt de aanpak om letselschadeslachtoffers te beschermen tegen ondeskundige partijen in de markt en is blij dat hier media-aandacht voor is.

Irene Heikens: “In de strategie van Centramed staat KetenKracht Claims al enkele jaren centraal: samen met alle betrokken partijen zorgen voor een eerlijke en voortvarende oplossing bij medische aansprakelijkheid. Daarvoor betrekken wij graag alle partijen in de markt en onderhouden wij goede contacten met onder meer rechtsbijstandsverzekeraars, advocaten en belangenbehartigers. Dit zorgt ervoor dat we elkaar makkelijker en laagdrempeliger kunnen vinden bij het regelen van zaken. Dat is in het belang van de patiënt en van de zorgverlener.

Helaas treffen ook wij wel eens in dossiers ondeskundige belangenbehartigers aan, soms is het onkunde (met name van het bijzondere specialisme medische aansprakelijkheid), maar soms zien we ook echt wangedrag en misbruik van het goede vertrouwen van een cliënt. Al enige tijd zijn wij bezig om beleid te formulereen om deze kwalijke praktijken zoveel mogelijk buiten de deur te houden en dit type ‘belangenbehartiger’ strak aan te pakken. Dat is helaas niet altijd even makkelijk; wij zijn dan ook blij met alle publicaties die er nu zijn in de markt over dit soort praktijken. Het zou mooi zijn als ook de politiek hier stappen in gaat ondernemen, met name in het belang van de slachtoffers.”

Andere artikelen