Artikelen

Nieuws en publicaties


Centramed Parade

KetenKracht Kennis Parade: wat een feestje!

11 juni 2024

Op vrijdag 7 juni jl. was onze KetenKracht Kennis Parade, om het 30-jarig jubileum van Centramed te vieren! Het centrale thema van de dag was open communicatie tussen de patiënt/cliënt en de zorgverlener, ook als er onverhoopt iets misgaat in de zorgverlening.

Rechter_hamer_papieren

Geen BTW op doorbelasten kosten aansprakelijkheidsverzekering MSB

10 juni 2024

Op 30 mei 2024 heeft de rechtbank van Zeeland West Brabant uitspraak gedaan in een langlopende zaak over omzetbelasting.

Beeld_MUMC+

Centramed verwelkomt Maastricht UMC+ als nieuw lid!

8 mei 2024

Na een intensief tendertraject, waarin Centramed met meerdere Nederlandse en buitenlandse verzekeraars in competitie is geweest, zijn wij zeer verheugd om per 1 mei 2024 Maastricht UMC+ als nieuw lid van Centramed te verwelkomen!

nationaal-keurmerk-letselschade

Continuering Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) voor Centramed

22 april 2024

Op 25 maart 2024 heeft Centramed van De Letselschade Raad de bevestiging gekregen dat de toekenning van het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) met 3 jaar is verlengd! Daar zijn wij erg blij mee. Het bevestigt dat Centramed goed bezig is met haar kernactiviteit claimbehandeling.

Puzzel_leggen

Bescherm letselschadeslachtoffers tegen malafide praktijken

15 april 2024

Letselschadeslachtoffers moeten beschermd worden tegen malafide praktijken en belangenbehartigers met onvoldoende kennis van zaken. Alleen gereguleerde organisaties zouden slachtoffers moeten kunnen begeleiden.

Beschermen_patiënt

Centramed steunt aanpak ondeskundige belangenbehartigers

10 april 2024

Op 8 april 2024 publiceerde het AD een artikel over kwalijke praktijken bij belangenbehartigers. Ook Radio1 heeft er een item aan gewijd en de NOS heeft aandacht besteed aan dit onderwerp. Centramed steunt de aanpak van ondeskundige partijen in de markt en is blij dat hier media-aandacht voor is.

Voorzijde_Jaarverslag_2023

Centramed: bestendige groei en financieel zeer solide

8 april 2024

Medisch aansprakelijkheidsverzekeraar Centramed heeft 2023 afgesloten met een positief resultaat van € 1,7 miljoen. Dit resultaat draagt bij aan de sterke solvabiliteit van 199%. De beheerste ontwikkeling van de schadelast zorgt voor een stabiele premie bij een gelijkblijvend eigen risico voor 2024. Dit is tijdens de Algemene Ledenvergadering op 5 april 2024 bekendgemaakt.

Schermafbeelding 2024-03-05 094348

Centramed zoekt een Lid Raad van Commissarissen, niet-zorggebonden

5 maart 2024

Door het aflopen van de benoemingstermijn ontstaat de vacature van Lid niet zorg-gebonden Commissaris en tevens lid van de remuneratie commissie. De remuneratie Commissie heeft als doel een advisering van de RvC op het gebied van HR en HR strategische vraagstukken.

Aernout_LetselLab_februari2024

Aernout Santen schuift aan bij LetselLab op 29 februari 2024

26 februari 2024

Aerrnout Santen is Kennismanager bij Centramed. Hij neemt op donderdag 29 februari 2024 deel aan LetselLab. Deze keer is het onderwerp van gesprek Affectieschade: acceptabel of achterhaald. Kijk je mee?

Skipr_event

Medische aansprakelijkheid in nieuwe werkelijkheid

12 februari 2024

Het acteren van zorginstellingen binnen zorgnetwerken moet de zorg duurzaam toegankelijk houden. Maar wat als er in een zorgnetwerk iets misgaat bij de behandeling van een patiënt? Wie is dan verantwoordelijk en daarmee aansprakelijk? Meer lezen