Artikelen

Nieuws en publicaties


Aernout_LetselLab_februari2024

Aernout Santen schuift aan bij LetselLab op 29 februari 2024

26 februari 2024

Aerrnout Santen is Kennismanager bij Centramed. Hij neemt op donderdag 29 februari 2024 deel aan LetselLab. Deze keer is het onderwerp van gesprek Affectieschade: acceptabel of achterhaald. Kijk je mee?

Skipr_event

Medische aansprakelijkheid in nieuwe werkelijkheid

12 februari 2024

Het acteren van zorginstellingen binnen zorgnetwerken moet de zorg duurzaam toegankelijk houden. Maar wat als er in een zorgnetwerk iets misgaat bij de behandeling van een patiënt? Wie is dan verantwoordelijk en daarmee aansprakelijk? Meer lezen

Foto

Centramed verwelkomt Máxima MC als nieuw lid

18 januari 2024

Per 1 januari 2024 brengt het Máxima MC de medische aansprakelijkheidsverzekering onder bij Centramed. En daar zijn we trots op! Centramed heeft hiermee haar toonaangevende positie in de markt verder kunnen versterken. Leonhard van Dijk, directievoorzitter Centramed: “De dienstverlening van Centramed en de wensen van Máxima MC op het gebied van medische aansprakelijkheid, hebben…

RvC_Amba_Zeggen_Karen_Kruijthof

Karen Kruijthof en Amba Zeggen benoemd tot leden van de RvC van Centramed

16 januari 2024

Op 21 december 2023 heeft de Ledenraad van Centramed mevrouw Drs. A.P. Zeggen AAG en mevrouw Dr. C.J. (Karen) Kruijthof benoemd tot leden van de Raad van Commissarissen (RvC). Amba Zeggen en Karen Kruijthof volgen Prof. Dr. Mark Kramer en Drs. Margreet Haandrikman AAG op.

Rechter_hamer_weegschaal

Principiële uitspraken Hoge Raad medische aansprakelijkheid

4 december 2023

De Hoge Raad heeft op vrijdag 1 december 2023 twee principiële uitspraken gedaan die voor medische aansprakelijkheid relevant zijn.

Skipr_event

Centramed op Skipr congres Samenwerken in de regio

28 november 2023

Op 27 februari 2024 organiseert Skipr het congres Samenwerken in de regio, waar Centramed één van de sprekers is. Xander Kers, manager Leden, neemt u mee in hoe medische aansprakelijkheid in zorgnetwerken nog beter georganiseerd kan worden.

Netwerkdag_14_november2023

Centramed als spreker op Netwerkdag Qualicor

6 november 2023

Centramed en Qualicor Europe werken samen om zorginstellingen en zorgnetwerken te ondersteunen bij duurzame borging en verbetering van patiëntveiligheid. Op 14 november 2023 organiseert Qualicor Europe haar jaarlijkse Netwerkdag, waar Centramed spreker is.

Welkom

Vacature: medewerker Verzekering en Financiële Administratie

25 oktober 2023

Wij zijn per direct op zoek naar een medewerker Verzekering en Financiële Administratie om ons team te komen versterken.  

Scientist Working Wearing Medical Mask

Centramed succesvol op de bres voor zorginstellingen: Belastingdienst draait assurantiebelasting op proefpersonenverzekering terug

4 juli 2023

Medische aansprakelijkheidsverzekeraar Centramed biedt exclusief aan haar leden, naast medische aansprakelijkheidsverzekeringen, ook een wettelijke proefpersonenverzekering aan (Wet Medisch Wetenschappelijk Onderzoek met Mensen). Eind 2021 gaf de Belastingdienst aan 21% assurantiebelasting te gaan heffen op de proefpersonenverzekering. Daartegen kwam Centramed in opstand. En met…

Arnout Santen

Coen de Koning en Aernout Santen drinken koffie als afsluiting van hun briefwisseling op Letselschade.nu

22 juni 2023

Eind vorig jaar werden WA-man pur sang Aernout Santen en slachtofferadvocaat Coen de Koning door de redactie gepolst om mee te doen aan een openbare briefwisseling, waarbij de controverse liefst niet zou worden geschuwd. Ze zeiden allebei dezelfde dag nog ja.