Alle artikelen

Leonhard van Dijk nieuwe directievoorzitter Centramed

6 april 2020

Per 1 mei 2020 treedt Leonhard van Dijk aan als directievoorzitter van Centramed. Hij volgt Ageeth Bakker op, die op 1 november 2019 uit dienst trad. In de tussentijd heeft Edwin van Hoorn als financieel directeur a.i. een deel van haar werkzaamheden waargenomen. Hij neemt per 1 mei 2020 afscheid van Centramed.

Leonhard van Dijk heeft acht jaar als Directeur Finance, ICT en Risk bij VvAA gewerkt, het collectief van ruim 124.000 zorgverleners. Daarvoor heeft hij ruim 18 jaar bij AEGON gewerkt. De overstap naar Centramed sluit goed aan bij zijn VvAA ervaring.

Bij Centramed zal de portefeuille van Leonhard van Dijk uit Financiën & Actuariaat, ICT, Human Resources, Risicomanagement en Internal Audit bestaan. Samen met Irene Heikens wordt Leonhard van Dijk ook verantwoordelijk voor de relatie met de leden en de uitvoering van de strategie van Centramed, zoals het beheersbaar en betaalbaar houden van de medische aansprakelijkheid in Nederland.

“Leonhard past met zijn ruime ervaring in de verzekeringsbranche heel goed bij Centramed. Ik ben erg blij met zijn komst en kijk uit naar de samenwerking met hem”, zegt Irene Heikens, directeur van Centramed.

Ook de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Jean-Paul Essers is verheugd met zijn komst: “Wij heten hem van harte welkom en wensen hem succes met de invulling van deze functie.”

Andere artikelen