Alle artikelen

Centramed ontvangt NKL certificaat van de Letselschade Raad

18 februari 2021

Per 1 januari 2021 is het Register Letselschade overgegaan in het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL). In het NKL staat een overzicht van advocaten, belangenbehartigers en andere organisaties die voldoen aan de kwaliteitseisen die de branche aan hen stelt. Centramed heeft als eerste (medische) aansprakelijkheidsverzekeraar het certificaat (digitaal) in ontvangst mogen nemen van Remco Heeremans, directeur van De Letselschade Raad.

Het NKL is een volgende stap in de professionalisering van de letselschadebranche. Door te kiezen voor een keurmerk houdende dienstverlener, zijn benadeelden verzekerd van hoogwaardige en klantgerichte dienstverlening.

Centramed staat al jaren geregistreerd in het Register Letselschade, nu het NKL. “Wij zetten in op kwaliteit en zijn blij met een keurmerk dat voor claimanten duidelijk maakt waar hun belangen veilig zijn”, aldus Irene Heikens, directeur van Centramed. “De audit voor registratie in het NKL is in het laatste kwartaal van 2020 uitgevoerd door BDO. Aan de hand van stevige kwaliteitseisen is onze dienstverlening grondig onder de loep genomen. We zijn trots dat we de audit met vlag en wimpel hebben gehaald en voor de komende jaren in het NKL register staan.”

Het NKL maakt kwaliteit van dienstverlening herkenbaar voor benadeelden van letselschade en is hét kwaliteitskeurmerk voor dienstverleners die een bijdrage leveren aan de afwikkeling van letselschades in Nederland. Het keurmerk is een belangrijk argument voor benadeelden en inkopende organisaties om gebruik te maken van de diensten van een keurmerk houdende organisatie.

In het NKL zullen alleen nog organisaties te vinden zijn die bereid zijn de gezamenlijk binnen de letselschadebranche opgestelde kwaliteits- en gedragsregels na te leven. Deze organisaties verbinden zich tot deelname aan een audittraject waarin zij zich toetsbaar opstellen en zich openstellen voor het doorvoeren van verbeteringen. Waaronder dus Centramed.

Andere artikelen