Alle artikelen

Beste Coen, zullen we ook ’s kijken naar de vóórdelen van het werken met een binnen- en een buitendienst?

13 april 2023

Arnout Santen

Coen de Koning en Aernout Santen zijn inhoudelijke tegenpolen. Coen is sinds zijn beëdiging tot advocaat werkzaam als slachtofferadvocaat en Aernout heeft juist zijn hele werkzame leven aan de WA-kant van de letselschadepraktijk gewerkt. Maar de heren hebben ook best veel dingen gemeen. Deze twee erkende zwaargewichten kruisen de pennen op Letselschade.NU!

Beste Coen,

Toen de GBL en later de GOMA werden geïntroduceerd dacht ik ook “moet dat nou?” Ik zag het nut er niet zo van, het leek me meer een oplossing voor een niet-bestaand probleem. Inmiddels ben ik een stuk op geschoven, en ook wel weer wat terug.

Je hebt geen codes nodig om je correct op te stellen. Volledig mee eens. Dat we tegenwoordig beter met elkaar omgaan dan vroeger is echt een groot goed, maar of dat een causale relatie is of slechts een correlatie weet ik ook niet. Ik denk wel dat de codes van belang zijn geweest voor bewustwording en gedragsverandering. Zeker ook omdat ze (spel)regels en best practices propageren die we niet in het reguliere aansprakelijkheidsrecht vinden, of die niet voldoende aandacht kregen. (Zo moeten we het toch ook eens over de buitengerechtelijke invulling van 21 rechtsvordering hebben, maar dat terzijde.)

Lees de hele column op Letselschade.nu

Andere artikelen