Alle artikelen

Beste Coen, als bijna 99% van de zaken volgens de regels verloopt, waarom probeer jij ons dan toch een gele kaart aan te smeren?

16 maart 2023

Arnout Santen

Coen de Koning en Aernout Santen zijn inhoudelijke tegenpolen. Coen is sinds zijn beëdiging tot advocaat werkzaam als slachtofferadvocaat en Aernout heeft juist zijn hele werkzame leven aan de WA-kant van de letselschadepraktijk gewerkt. Maar de heren hebben ook best veel dingen gemeen. Deze twee erkende zwaargewichten kruisen de pennen op Letselschade.NU!

Beste Coen,

Als jij het liever over regels hebt dan over spelregels, dan wil ik je daar best in proberen te volgen, maar makkelijk is dat niet. Juist om misverstanden te voorkomen zal ik het dus af en toe toch moeten terugvallen op de vergelijking met het spel. Niet alleen de regels zijn bepalend voor het ‘spel’verloop, maar ook het gedrag van de spelers en dat van de scheidsrechter. Daarover later meer.

Je vroeg me om wat dieper in te gaan op je vraag naar het nemen van verantwoordelijkheid. Want volgens jou zouden aansprakelijke partijen weglopen voor hun verantwoordelijkheid de schade actief te regelen. Daar valt niet echt veel dieper op in te gaan: als je een schade moet regelen, moet je ‘m regelen. Actief. Punt uit, wat mij betreft. En dat gebeurt ook. Trouwens, ook als je niet aansprakelijk bent moet je je verantwoordelijkheid nemen: de aansprakelijkheid goed onderzoeken en gemotiveerd en onderbouwd aangeven hoe je tot je standpunt bent gekomen.

Lees de hele column op Letselschade.nu

Andere artikelen