Man op bankje in park

Preventie en advies

We zijn claims het liefste voor. Preventie en advies horen bij ons werk.

Centramed is deskundig in medische aansprakelijkheid. Focus op preventie en advies aan onze leden horen bij ons werk. Dit betekent dat wij onze deskundigheid en jarenlange ervaring ook inzetten om de kans te verkleinen dat een claim ontstaat.

Kracht van ‘de onderlinge’

Wat kunnen onze leden doen om de kans op een claim te verkleinen? Of welk beeld geven de claims die bij ons binnen zijn gekomen? Kunnen leden op sommige punten van elkaar leren? Of valt iets op aan het aantal claims dat bij ons binnen komt? Dat zijn vragen die onze aandacht krijgen omdat dit waardevolle informatie is waar we elkaar mee kunnen versterken. Daarom zijn wij een ‘onderlinge’ en werken voor en met onze leden samen.

Centramed Pand Zoetermeer

Platform voor leden

Steeds meer zijn wij het platform voor onze leden. Een platform waar we data en kennis met elkaar uitwisselen om alle betrokkenen nog meer te betrekken bij medische aansprakelijkheid. Ook organiseren we praktische Centramed Colleges en Master Classes voor medewerkers van onze leden. Daar ontmoeten ze elkaar en krijgen de kans hun eigen kennis te vergroten en van elkaar te leren. Zo werken we met elkaar aan het verkleinen van de kans op een claim.

Inzicht en advies

We geven onze leden onder meer (on)gevraagd inzicht in de claims die wij van hen hebben behandeld. Opvallende data presenteren en bespreken wij met het medische team bij onze leden zodat zij deze kennis kunnen toepassen in hun eigen instelling.  Ook bieden we een benchmark (vergelijking) aan met een soortgelijke zorginstelling. Hele waardevolle data waarmee we met elkaar onze aandacht richten op het voorkomen van claims.

Gedragscode GOMA

Een andere maatregel om de kans op een claim te verkleinen is het naleven van de gedragscode GOMA. Deze landelijke gedragscode staat voor openheid en heldere communicatie bij een medisch incident. De aanbevelingen zijn voor zorgprofessionals, de patiënt en ons concrete punten die we in ons dagelijks werk toepassen. Bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met Alice Hamersma, preventieanalist via relatiebeheer@centramed.nlof via 070 301 70 80.