Film, GOMA-app & webversie

Goede communicatie tussen zorgverlener en patiënt is bij medische incidenten cruciaal. Centramed stumuleert al jaren open en eerlijke communicatie. Op diverse manieren bieden wij zorginstellingen en zorgverleners ondersteuning bij het verbeteren van de communicatie met patienten. Naast voorlichting zoals onze flyer 'eerste hulp bij aansprakelijkheid', heeft Centramed ook een film en een app ontwikkeld. 

Centramed film "Met lood in de schoenen"
Om de do's en don'ts rond de afhandeling van medische incidenten aansprekend in beeld te brengen, ontwikkelde Centramed een korte film, "Met lood in de schoenen...". In deze film komen verschillende artsen aan het woord die openhartig praten over hun ervaringen en persoonlijke lessen die ze daaruit geleerd hebben. Door hun verhaal heen speelt een waarheidsgetrouwe casus die het belang van communicatie pijnlijk duidelijk maakt. 

De GOMA-app en webversie
Een app voor smartphone, tablet en computer die zorgverleners praktisch bijstaat op het moment dat zij met een medisch incident te maken krijgen. In onze gratis GOMA-app vindt u veel informatie over de gedragscode GOMA en praktische tips. Ook kunt u in deze app fragmenten van de film terugzien. Download de gratis GOMA-app of vraag de link naar de webversie aan per mail.

Meer weten?
Heeft u vragen neem dan contact met ons op via relatiebeheer@centramed.nl.

Naast de film verzorgt Centramed diverse presentaties, trainingen en workshops om als zorgverlener, medewerker of bestuurder klaar te zijn voor een goede transparante afhandeling van medische incidenten. Film en training helpen artsen na medische fout.

Hieronder vindt u een aantal uitspraken over de film "Met lood in de schoenen" tijdens de landelijke première in 2012.

 

 

 

 

 

quotes Goma film